Tatti-juureskiusaus

Kotimaisten juuresten kausi keittiössämme jatkuu. Tällä kertaa yksinkertaisista aineksista syntyi maukas paistos, jota on helppo juureksia ja mausteita vaihtelemalla muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan. Pieleen on varmaan aika vaikea mennä!

Pakastimen sienivaranto alkaa tässä vaiheessa kevättä käydä vähiin. Tähän kiusaukseen löytyi vielä pussillinen herkkutatteja ja punikkitatteja.

Tatti-juureskiusaus

Tatti-juureskiusaus (4 annosta)

6 perunaa
2 porkkanaa
pala juuriselleriä (n. 100 g)
iso sipuli
3 dl tatteja (esikäsiteltyjä)
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
2 tl basilikaa
0,5 tl yrttisuolaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl cayennepippuria
öljyä tai voita vuoan voiteluun

Kuori ja leikkaa juurekset ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Raasta juusto. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 225 asteessa uunin keskitasolla 45 minuuttia.

Jätä kommentti