Mausteinen kookos-sienikeitto

Epäröin. Voivatko aromikkaat metsäsienet ja eksoottinen kookosmaito olla kavereita keskenään? Parin google-haun perusteella selvisi, että muutkin ovat yhdistelmää kokeilleet, joten päätin sen olevan testaamisen arvoinen.

Mitä kaapista löytyy -metodiin perustuva riski kannatti ottaa. Keitosta tuli tosi hyvää. Kookos ei dominoi liikaa, mitä pelkäsin, vaan se pehmentää kivasti suppilovahveroiden metsäistä makua. Ohjeen mukaan keitosta tulee melko tulinen. Kuivatut sienet voi korvata tuoreilla tai pakastetuilla, jolloin niitä kannattaa varata ainakin tuplamäärä.

kookossienikeitto
Mausteinen kookos-sienikeitto

(4-6 annosta)

2 dl hienonnettuja, kuivattuja suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
3 dl vettä sienten liotukseen
2 pientä sipulia
4 rkl öljyä
800 g (2 tlk) kookosmaitoa
6 dl kasvislientä
1 rkl kuivattuja korianterinlehtiä (tai reilusti tuoretta korianteria)
1 tl suolaa

Maustetahna:
1 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl öljyä

Murenna kuivatut sienet käsin pieniksi paloiksi ja turvota niitä vedessä noin puoli tuntia. Sekoita maustetahnan ainekset pienessä kulhossa tai mukissa. Valmista kasvisliemi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli, lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää maustetahna ja sienet sekoitellen. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta korianterilla ja suolalla.

Jätä kommentti