Punajuurivuoka suppilovahveroilla

Blogi tekee herkullisen paluun! Mahtavista kotimaisista juureksista, kuivatuista sienistä ja pavuista syntyi yksinkertainen, tuhti ja maittava talvinen kasvisruoka. Fetajuustokastike raikastaa annosta ja luo kivan värikontrastin punajuurelle. Punajuuren kaverina vuoassa voisi kokeilla myös vaikkapa porkkanaa tai bataattia. Jos ei välitä pavuista, ne voi jättää surutta pois. Käytin reseptissä suolaista kasvislientä, joten suolaa ei ollut tarpeen lisätä.

Aterian kruunasi äärimmäisen helppo mutta sitäkin herkullisempi  ruotsalainen mutakakku eli kladdkaka.

punajuurivuoka
Punajuurivuoka
(4 annosta)

6 perunaa
4-6 punajuurta
1 tlk (420 g) kidneypapuja
1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 dl kasvislientä
1,5 dl kermaa
1,5 tl rosmariinia
(suolaa)

Kastike:

fetaa
turkkilaista jogurttia

Pese, kuori ja kuutioi perunat ja punajuuret. Huuhdo säilykepavut. Laita ainekset uunivuokaan ja sekoita joukkoon hienonnetut kuivatut sienet ja mausteet. Valmista kasvisliemi. Lisää nesteet uunivuokaan ja sekoita. Peitä uunivuoka foliolla tai kannella ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Sekoita ja pidä uunissa vielä noin 20 minuuttia, jotta ylimääräinen neste poistuu.

Murenna fetajuusto ja sekoita se jogurtin kanssa sopivan notkeaksi. Valmista nautittavaksi!

Jätä kommentti