Sieniohratto mustatorvisienistä

Tänään tuli täyteen kokonainen vuosi sienireseptejä Pieniä sieviä -blogissa. Huraa! Vuoteen on mahtunut 26 kirjoitusta – siis resepti joka toiselle viikolle. Kyllä niillä jo aika hyvin estää sieniin tylsistymistä!

Tällä kertaa syntyi helppo ja yksinkertainen sieniruoka omasta päästä: risoton kotimainen sukulainen, ohratto pakastetuista mustatorvisienistä.

sieniohratto

Sieniohratto
(2 annosta)

1 dl ohrasuurimoita (esikypsytettyjä kokonaisia)
5 dl vettä keittämiseen
2 dl mustatorvisieniä (pakastettuja)
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 dl kermaa
kasvisliemikuutio
1 tl suolaa
paprikajauhetta
tuoretta timjamia

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä kasarissa. Lisää sulatetut mustatorvisienet ja paista, kunnes enin neste on poistunut. Lisää paprikajauhe ja suola. Sekoita joukkoon lähes kypsät ohrasuurimot ja jäljellä oleva keitinvesi. Lisää kermaa vähitellen sekoittaen ja kiehuta hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kaikki neste on imeytynyt. Mausta tuoreella timjamilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s