Kesän sieniherkkuja

Saatoin laistaa blogin kirjoittamisesta kesällä, mutta sieniruokia kokkailin melko ahkerasti. Viime vuoden sienisaaliita en ehtinyt tuhota ennen uuden kauden alkua – blogi saa siis jatkua. Uusia reseptejä on jo mielessä.

Nautin kesän aikana hyvällä omallatunnolla tuoreista metsän antimista. Niin se on nähtävä, että sienet ovat parhaita tuoreeltaan syötyinä! Vähän olen kuitenkin tämän vuoden saaliita jo säilönytkin, ja lisää pakastimen täytettä on varmasti tulossa.

Tässä muutamia kesän sieniaterioita kuvina – reseptejä en ole näistä kesäherkuista kirjannut ylös.

Pannulla sipulin kera paistetut sievät kantarellit saivat yllensä vain pippuria, suolaa ja oliiviöljyä. Seurana tuoretta punajuurta, fetakastiketta ja papusalaattia

Marinoidut kantarellit

Perinteinen sienipiirakka nautittiin hyvässä seurassa mökin terassilla auringonlaskun, oluen ja lautapelin siivittämänä.

Sienipiirakka

Kesäkurpitsasta syntyy juustohöylällä vale-tagliatelle, joka paistetaan öljyssä pehmeäksi. Ja siihen mustatorvisienikastike päälle. Hyöryävää ja herkullista!

Kesäkurpitsa-tagliatelle

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s