Rouskumureke

Onneksi Suomen metsissä on vaikka millä mitalla erilaisia sieniä. Jos yksi laji alkaa kyllästyttää, voi opetella uuden tuttavuuden ja kiinnostus sieniin pysyy yllä!

Minua tavanomaiset kantarellit ja suppilovahverot ovat tänä syksynä puuduttaneet, joten olen erikoistunut rouskuihin. Vasta nyt olen tutustunut näihin Suomen satoisimpiin ja  kerätyimpiin sieniin, ja osaan nyt kerätä korin täydeltä karva-, haapa-, kangas-, sikuri- ja pikkurouskuja. Suolasieniä olen säilönyt jo monta purkillista ja tämä mureke osoittaa, että rouskut sopivat muuhunkin. Mureketaikinaan sekoitin haaparouskuja ja karvarouskuja.

Rouskut esikäsitellään keittämällä kirpeän maun poistamiseksi. Kannattaa tarkistaa, kuinka pitkää keittoaikaa eri lajikkeille suositellaan.

Rouskumureke

Rouskumureke
(4-6 annosta)

1 dl korppujauhoja
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl sienisilppua (esim. keitettyjä rouskuja)
1 ½ dl punaisia linssejä (noin 4 dl keitettynä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl yrttiseosta
1 tl paprikamaustetta
1 ½ dl juustoraastetta

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita korppujauhot ja jogurtti keskenään ja anna seoksen turvota. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja raasta porkkana. Lisää ne seokseen. Sekoita joukkoon myös kananmunat, mausteet ja kypsät valutetut linssit. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää tarpeen mukaan korppujauhoja. Muotoile taikinasta mureke uunivuokaan leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä.

Sovelsin ohjeen  kirjasta Parhaat ruokasienet ja maukkaimmat sieniherkut (WSOY,1998).

Mainokset

One response

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s