Paistetut punajuuret ja kantarellimousse

Kotoista gourmeta – sellainen olo tulee usein punajuurta kokatessa. Punajuuri on jollain tavalla ylellinen ja kuitenkin vaatimaton. Punainen väri ja makea maku tekevät siitä vähän haastavan, mutta yleensä lopputulos on herkullinen.

Tein paistettujen punajuuriviipaleiden seuraksi ehkäpä tämän syksyn viimeisistä kanterelleista moussen, jota kokeilin ensimmäistä kertaa. Yhdistelmä oli tosi maukas. Täytyy tosin myöntää, että annoksen ulkonäkö kärsi syödessä, kun lämpimien punajuurten päälle asetetusta kermaisesta moussesta muodostui vaaleanpunainen lätäkkö lautaselle. Gourmet-ruokaan taitaa olla vielä vähän matkaa.

Paistetut punajuuret ja kantarellimousse

Paistetut punajuuret ja kantarellimousse
(4 annosta)

2 dl kantarelleja (esikäsiteltyjä)
1 sipuli
öljyä
1 prk smetanaa
1 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
tuoretta timjamia

noin 0,5 kg punajuuria
öljyä paistamiseen

Kantarellimousse: Hienonna ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää pannulle paloitellut ja esikäsitellyt (enimmät nesteet on paistettu pois) kantarellit. Ripottele joukkoon suola ja sitruunapippuri. Nosta seos jäähtymään. Vaahdota smetana kevyesti ja sekoita joukkoon täysin jäähtynyt sieniseos. Nostele joukkoon vatkattu kerma ja mausta timjamilla.

Paistetut punajuuret: Keitä punajuuret kypsiksi ja anna vähän jäähtyä. Kuori ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Paista öljyssä molemmilta puolilta pari minuuttia ja mausta suolalla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s