Espanjalainen sienimunakas

Espanjalainen munakas eli tortilla on yksinkertainen ruoka, johon voi laittaa vaikka mitä. Minähän lisäsin perunoiden sekaan tietenkin sieniä, tarkemmin sanottuna mustavahakkaita, jotka kuuluvat viime syksyn uusiin tuttavuuksiini.

Koska uuni oli valmiiksi päällä, paistoin munakkaan kypsäksi uunissa. Lykkäsin Tefal-pannun suoraan uuniin, eikä pannu näyttänyt siitä kärsivän. Uunissa oli ainakin se hyvä puoli, että munakas kypsyi tasaisesti.

Eipä tästä taida olla enempää sanottavaa. Hyvää oli. Ja seuraavaksi sitten resepti!

Espanjalainen sienimunakas

Espanjalainen sienimunakas
(4-5 annosta)

4 kananmunaa
5 perunaa
n. 1,5 dl pakastettuja sieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen paprika
n. 8 kpl luumukirsikkatomaatteja
1 dl emmental-juustoraastetta
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl vettä
ruohosipulia
timjamia
mustapippuria
suolaa

Keitä perunat lähes kypsiksi ja leikkaa niistä isohkoja kuutioita. Hienonna sipulit ja kuullota niitä isolla pannulla öljyssä. Lisää pannulle sulatetut sienet, perunat ja pilkottu paprika ja lopuksi viipaloidut tomaatit. Paista sekoitellen muutamia minuutteja. Lisää suola ja mausteet. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon vesi. Lisää munaseos ja juustoraaste pannulle ja sekoittele hetken aikaa niin, että munaseosta on tasaisesti joka puolella. Siirrä pannu 200-asteiseen uuniin ja paista noin 10 minuuttia, kunnes munakas on kypsä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s