Härkäpapupihvejä, rosmariiniperunoita ja savujuustotattikastiketta

Jouluviikolla ehdin tehdä ruokaa kerran, mutta sitten teinkin oikein kunnon aterian. Idea rakentui härkäpapujen ympärille, joten vaivannäkö sienikastikeosuuteen jäi vähäiseksi. Onneksi yksinkertainenkin voi olla hyvää.

Härkäpapupihvien reseptin sovelsin Härkäpapua sarvista -kirjasta (härkäpapu-juurespihvit, s. 92). Idea perunoihin ja kastikkeeseen lähti jostain oman mielen sopukoista lähikaupan hyllyjen välissä. Käytin pihveihin Ekolo-kaupasta ostamiani kotimaisia kuivattuja härkäpapuja, joita pitää liottaa vähintään 4 tuntia. Jos kuivattujen papujen käyttö on hankalaa, voi niiden sijalla käyttää esimerkiksi kypsiä kidney- tai mustapapuja.

Härkäpapupihvejä

Härkäpapupihvejä, rosmariiniperunoita ja savujuustotattikastiketta
(4 annosta)

Pihvit:
5 dl keitettyjä härkäpapuja
1 porkkana
pieni pala kaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl dijon-sinappia
0,5 tl suolaa
n. 5 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen

Liota ja keitä härkäpavut pakkauksen ohjeen mukaan. Muussaa pavut sauvasekoittimella. Raasta porkkana ja kaali ja hienonna sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä hetki paprikajauheen ja mustapippurin kanssa. Hauduta juureksia sen verran, että ne kypsyvät.  Sekoita kaikki aineet kulhossa. Jauhojen tarkka määrä riippuu raasteen määrästä; lisää jauhoa, jos koepihvi ei pysy hyvin kasassa. Muotoile taikinasta pihvejä paistinpannulle ja paista molemmin puolin.

Perunat:

12 perunaa (keskikokoista)
öljyä
kuivattua rosmariinia
pippuriseosta
suolaa

Pilko perunat neljään osaan. Laita lohkot uunivuokaan ja lisää öljy ja mausteet ja sekoittele. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia. (Itse pidin perunoita lisäksi uunin jälkilämmössä noin puoli tuntia ja laitoin myös kypsät pihvit uuniin sitä mukaan, kun niitä paistoin, jotta ne pysyivät lämpiminä.)

Kastike:

2 dl punikkitatteja (pakastettuja)
2.5 dl Kippari-maustettua ruokakermaa
(0,5 rkl vehnäjauhoja)
kuivattua persiljaa

Sulata pakastetatit ja paista niistä pannulla mahdolliset ylimääräiset nesteet pois. Lisää kerma ja keittele miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää halutessasi jauhoja suurusteeksi ja kuivattu persilja ja paista vielä hetki.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s