Kasvis-wok kera mustatorvien ja paistetun kananmunan

Tämä pikainen lounas ei ole mikään kulinaarinen mestariteos, mutta harvemmin ruokailu sellaista vaatiikaan.

Oli nälkä. Kasviksia ja kananmunia sattui olemaan jääkaapissa, ja sieniä tietysti edelleen kaapit notkollaan, joten tällaista syntyi. Nälkä lähti.

Kasvis-wok mustatorvisienillä

Kasvis-wok kera mustatorvien ja paistetun kananmunan
(2 annosta)

1 porkkana
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
pala kesäkurpitsaa
kaalia (n. 5 lehteä)
2 rkl öljyä
1 tl inkivääritahnaa
säilöttyä chiliä maun mukaan
pari kourallista kuivattuja mustatorvisieniä
suolaa

Lisäksi:

2 paistettua kananmunaa

Laita kuivatut sienet kuumaan veteen turpoamaan. Pienennä sieniä halutessasi – se onnistuu kätevästi keittiösaksilla, jos sienet on vaikkapa juomalasissa. Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää inkivääritahna ja kasvikset vähitellen – ensin porkkanat, sitten paprikat, kesäkurpitsat ja kaalit. Lisää lopuksi pehmenneet sienet (ilman vettä) ja chili. Sekoittele ja paista, kunnes kasvikset ovat sopivia eli vielä vähän rapsakoita. Lisää suolaa maun mukaan. Paista toisella pannulla kananmunat ja tarjoile.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s