Tofu-kantarellikastike ja hirssiä

Kokkailussa on ollut vähän taukoa, kun kävin välillä Indonesiassa syömässä paikallisia herkkuja eli enimmäkseen riisiä, kiinankaalia ja porkkanaa. Paluu sienipatojen ääreen tapahtuukin ilman ylimääräisiä kasviksia. Riisin paikalle keittelin hieman erikoisemman tuttavuuden, hirssin. Ihan mukavaa vaihtelua.

Huomaathan, että resepti vaatii pari tuntia marinointiaikaa.

Tofu-kantarellikastike ja hirssiä

Tofu-kantarellikastike ja hirssiä
(2-3 annosta)

1 pkt maustamatonta tofua
3 rkl soijakastiketta
1/2 kasvisliemikuutiota
1,5 dl pakastettuja kantarelleja
3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 dl ruokakermaa tms. valmistetta
mustapippuria

Lisuke:
1 dl kuorettomia hirssinjyviä
1/2 kasvisliemikuutio
(suolaa)

Kuutioi tofu ja levitä kuutiot talouspaperin päälle valumaan. Valmista marinadi: purista valkosipulinkynnet kulhoon (tai pakastepussiin) ja lisää joukkoon soijakastike ja puolet kasvisliemikuutiosta. Sekoita tofukuutiot marinadiin ja anna maustua noin 2 tuntia. Muista ottaa viimeistään tässä vaiheessa sienet pakastimesta sulamaan!

Huuhtele hirssiä lävikössä ensin kylmällä vedellä, sitten kiehuvalla. Jyvistä pitäisi tulla irtonaisempia, jos ne paistaa ennen keittämistä kuivalla pannulla, tiedä häntä. Kiehauta ja lisää kasvisliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 25 minuuttia.

Kuumenna öljy pannussa ja ruskista marinoidut tofukuutiot. Lisää kantarellit ja paistele hetki. Lisää ruokakerma ja mustapippuri ja vähennä lämpöä. Keittele muutama minuutti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s