Punajuurivokki

Tänään oli kirjamessupäivä. Sieltä tarttui mukaan ihan mahtava kirja: Härkäpapua sarvista, joka esittelee kasvisruokareseptejä perinteisistä pohjoisen aineksista. Samaan aikaan järjestettävät ruoka- ja viinimessut olivat pettymys. Olin yllättynyt, koska lähiruoka melkeinpä loisti poissaolollaan. Oli kyllä hollantilaisia juustoja, brittiläisiä makkaroita ja intialaisia maustekastikkeita. Höh.

Jotain suomalaista kuitenkin kannoin kotiin. Fatalii Gourmet jalostaa kasvattamistaan chileistä erilaisia tuotteita: jauheita, säilykkeitä ja suklaata. Niitä myydään ainakin muutamissa K-Marketeissa, esimerkiksi Kampissa.

Päivän reseptin valitsin luonnollisesti upouudesta kirjasta ja lisäsin siihen Fataliin säilöttyjä chilisuikaleita. On muuten hyvää, ihan itse voin sanoa.

Punajuurivokki

Punajuurivokki
(4 annosta)

4 pientä punajuurta
1 iso porkkana (tai 2 pientä)
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
1-2 tl tuoretta inkivääriä
2,5 dl pakastettuja sieniä (esim. tatti, kantarelli, orakas)
2 rkl öljyä
1 tl yrttisuolaa
3 tl kuivattua persiljaa
(2 tl Aji Cristal -chilisuikaleita mausteliemessä)

Kuori juurekset ja sipulit. Puolita sipulit ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi ja viipaloi inkivääri. Vokkaa punajuurisuikaleita kuumalla pannulla noin 5 minuuttia, lisää porkkana, sipulit ja inkivääri ja paista 5-10 minuuttia usein sekoitellen. Lisää sienet ja mausteet ja paista kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä eli vähän rapsakoita.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s