Suppilovahvero-kesäkurpitsalasagne

Viikonloppuna piti taas päästä sieneen – ihan kuin niitä ei olisi jo tarpeeksi nähty ja kerätty. Metsät on vielä suppilovahveroita pullollaan ja löytyi sieltä pari tuoretta kangastattiakin. Vielä riittää sieniä opeteltavaksi, koska tunnistuspulmien takia metsään taisi jäädä ihan hyviä koivunkantosieniä.

Lauantai-illallisella kokeiluun pääsi uuniruoka, jossa viipaloitu kesäkurpitsa korvaa lasagnelevyt. Tämä ruoka sopii siis karppaajille ja keliaakikoille siinä missä kasvissyöjillekin. Maistui tosin myös sieniretkikumppanilleni, ihan tavalliselle lihansyöjälle.

Kiitokset Annalle vinkistä! Lähtökohtana omalle reseptilleni toimi Googlen löytämä Rantapummitar-blogin lihaisa versio.

Suppilovahvero-kesäkurpitsalasagne
(4 annosta)

iso kesäkurpitsa
sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita
1/2 pkt (125 g) Koskenlaskija yrtti-valkosipuli -sulatejuustoa
2 prk (140 g) tomaattipyreetä
2 dl kermaa
öljyä paistamiseen
150 g emmental-juustoraastetta
suolaa
paprikamaustetta
valkopippuria
yrttimaustetta

Viipaloi kesäkurpitsa parin millimetrin siivuiksi. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää esikäsitellyt sienet ja kääntele hetki. Lisää sitten tomaattipyree, kerma ja sulatejuusto kuutioina. Lisää mausteet ja keittele hetki. Laita uunivuoan pohjalle kastiketta ja sitten kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, juustoa ja kastiketta. Ei ole niin justiinsa. Jätä kuitenkin suurin osa juustoraasteesta pinnalle. Paista uunissa 225 asteessa  30-45 minuuttia.

Mainokset

2 responses

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s