Lese-sienisämpylät

Itseleivotuissa sämpylöissä on mahtava fiilis. Ja porkkanan lisäksi sämpylätaikinaan voi ujuttaa sieniä! Minähän en ole sitä tyyppiä, että rupeaisin pyörittelemään täydellisiä pyöreitä sämpylöitä. Taikina vaan suoraan pellille (leivinpaperi väliin, tosin)!

Lese-sienisämpylät

Tämän sämpyläohjeen versioin Kotilieden suuri keittokirja -opuksesta.

Lese-sienisämpylät
(n. 30 kpl tai pellillinen)

3 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja sieniä, esim. mustatorvisieniä
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl tummaa siirappia
2 1/2 dl vehnäleseitä
10-11 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, siirappi, sienet ja leseet. Anna seoksen turvota noin 15 minuuttia. Lisää jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina lämpimässä paikassa. Levitä taikina pellille (tai pyöritä noin 30 palleroa) ja anna kohota. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Mainokset

One response

  1. Päivitysilmoitus: Sienileipä | Pieniä sieviä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s