Perinteinen sienisalaatti

Sienisalaatti on ehkäpä perinteisin sienilisuke. Sillä on erityisasema etenkin joulupöydässä ja kevättalvella venäläisten blinien kyljessä. Talvella sienisalaatti tehdään yleensä suolatuista sienistä, mutta syksyllä kannattaa tietenkin käyttää tuoreita sieniä, jos se vain on mahdollista.

Sienisalaatti ei todellakaan ole mikään terveysruoka, koska sen juju perustuu mielestäni nimenomaan runsaaseen suolaan ja rasvaiseen smetanaan. Ihan parasta se on ruisleivän päällä. Varoitus: tähän tulee himo!

Perinteinen sienisalaatti

Itse olen löytänyt sienisalaatin vast’ikään ja tehnyt sitä nyt pari kertaa. On pitänyt ihan opetella keräämään rouskuja sitä varten. Muutkin sienet sopivat, ja itse olen laittanut aiemmin rouskujen sekaan ainakin haperoita ja sinivalmuskoita. Tällä kertaa käytin kangasrouskuja ja haaparouskuja. Muista, että lajikkeesta riippuen rouskut suositellaan esikäsittelemään keittämällä tai ainakin ryöppäämällä eli kiehauttamalla!

Perinteinen sienisalaatti

n. 1,5 dl esikäsiteltyjä rouskuja
n. 1 tl hienoa merisuolaa
1/2 sipuli
120 g smetanaa
mustapippuria
valkopippuria

Hienonna rouskut ja lisää suola. Anna suolan imeytyä sieniin noin 15 min ajan. Hienonna sipuli ja sekoita sienten joukoon. Sekoita joukkoon myös smetana ja ripaukset pippureita. Anna maustua jääkaapissa niin pitkään, kuin maltat. Sienisalaatin maku sen kun paranee jääkaapissa, ja joidenkin mielestä se on parasta seuraavana päivänä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s