Oreganolla ryyditetty mustatorvisienikeitto

Keitot ovat mahtavia syysruokia, ja sienistä ne syntyvät helposti ja nopeasti. Keittoihin sopivat ainakin mustatorvisienet ja suppilovahverot, myös kuivattuina. Tällä kertaa käytettävissä oli kuitenkin tuoreita mustatorvisieniä, joista paistoin nesteen pois.

Oreganolla ryyditetty mustatorvisienikeitto

Minun keittoni on tosi runsassieninen, ja käytin sienet isoina suikaleina. Jos kuitenkin (olet vähän outo ja) tykkäät sellaisesta sienikeitosta, jossa sienet ovat piilossa, voit käyttää niitä hienonnettuina ja/tai vähentää niiden määrää.

Aiemmin olen laittanut sienikeittoon esimerkiksi sulatejuustoa tai ranskankermaa. Nyt jääkaapissa oli kuitenkin kermapurkki, joten kokeilin sitä. Ja pisteenä i:n päällä: viimeistelin keiton itsekasvattamallani ja -kuivaamallani oreganolla. Toimii, nam!

Oreganolla ryyditetty mustatorvisienikeitto
(4 annosta)

1 sipuli
2 dl paistettuja mustatorvisieniä
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (esim. Knorr Vegetable Fond ”du chef”)
2 dl kermaa
1 tl kuivattua oreganoa

Valmista kasvisliemi kiehuvaan veteen. Pilko sipuli ja kuullota se runsaassa öljyssä. Lisää paistetut tai liotetut sienet ja vehnäjauhot. Kääntele hetki. Lisää kuuma kasvisliemi ja kiehauta. Sekoita joukkoon kerma ja anna kiehua kevyesti noin 5 minuuttia. Lisää kuivattu oregano.

Valmis!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s