Letut sienitäytteellä

Tämä hatustavedetty sieniresepti lähti mieheni ideasta. Hän halusi paistaa mökillä suolaisia lettuja, ja päätettiin tehdä niihin sienitäyte.

En kerro siitä, miten itse lettujen paistaminen sujui. Saatiin kuitenkin ehjiä ja muutenkin kunnollisia lettuja sen verran, että tuli vatsat täyteen. Täyte syötiin kahdestaan kokonaan, joten isommalle porukalle kannattaa tehdä tuplasatsi.

Kaiken kaikkiaan lopputulos oli oikein hyvä. Omasta mielestäni maustetun Creme Bonjourin maku on vähän liian teollinen, joten ensi kerralla voisi kokeilla tavallista creme fraichea ja maustaa itse.

Tällä kertaa täytteeseen meni niitä sieniä, mitä sattui metsästä löytymään eli sekoitus suppilovahveroita, kantarelleja ja voitatteja. Viimeksimainitut on muuten tämän vuoden suosikkisieniäni, jotka olen vasta oppinut tuntemaan. Söpöjä ja ihanan voinmakuisia voitatteja onkin saatu tänä syksynä kerätä mökiltä mitä ihmeellisimmistä paikoista: saunapolulta, parkkipaikalta ja pihanurmikolta.

Sitten asiaan.

Letut sienitäytteellä
(2-4 annosta)

Letut:
5 dl maitoa
2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
rasvaa paistamiseen

Täyte:
1,5 dl paistettuja sieniä (esim. kantarelli, suppilovahvero, tatti)
1/2 sipuli
1 prk Crème Bonjour Cuisine Valkosipuli ja Yrtit
rasvaa paistamiseen
valkopippuria
yrttimaustetta
tuoretta persiljaa koristeluun

Sekoita lettuainekset ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista tuoreet sienet omassa nesteessään tai sulata pakastetut sienet. Letut kannattaa paistaa valmiiksi ja tehdä täyte vasta viimeisen letun paistamisen aikana. Pilko sipuli pieneksi ja kuullota rasvassa. Lisää sienet ja creme fraiche. Keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia ja lisää mausteita oman maun mukaan.

Sitten vaan täytteet letuille, vähän persiljaa päälle ja syömään!

Mainokset

3 responses

  1. Moi Kaisa! Kokeilin sienitäytettä kaupan pinaattilettujen kanssa, eli tein vain täytteen ja olipa se helppo ja maukas! Seuraavana päivänä söin täytettä kylmänä leivän päällä, eli sienisalaattina menee myös mainiosti 🙂

  2. Päivitysilmoitus: Arkiruokaa sienistä – 3 suosikkireseptiä | Juuret maassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s